De tre tornen

Populära hotell kan ibland behöva byggas till för att göra plats för än fler hotellgäster. Ett hotell som verkligen stämmer in på den beskrivningen är Gothia Towers i Göteborg. Idag reser sig tre ståtliga torn upp till 100 meter över marken i det som formar hotellkomplexet Gothia Towers. Så har det dock inte alltid varit. Det som till en början hette Gothia Tower var endast ett torn som då var en spektakulär byggnad med svenska mått mätt. Allteftersom efterfrågan ökade byggde man till ett andra torn och till sist även ett tredje torn. Tornen binds samman av en inglasad bro på de övre våningarna.

Hotellet rymmer flertalet restauranger som lockar fler än bara hotellgäster. En lördag eftermiddag i lobbyn brukar innebära hög stämning och klirr i glasen. Tar man hissen på till våning 23 finner man den klassiska baren Heaven 23 som är kända för sina klassiska Göteborgska räkmackor. Vill man istället ägna sig åt rekreation finner man Upper House som har ett ypperligt spa att erbjuda.

Den stora antalet hotellrum är nödvändigt då hotellets strategiska placering lockar besökare som skall till Liseberg, Scandinavium, Ullevi eller Svenska Mässan. Mässhallen är i direkt anslutning till hotellet vilket innebär att stora mässor bidrar till hög beläggning av hotellrummen. Även mindre idrottsanläggningar som Valhallabadet, Valhalla IP och Lisebergshallen bidrar till att locka till sig sportintresserade gäster.

Planerar man att spendera sin bröllopsnatt på Gothia Towers finns även möjlighet till det då det självklart finns även en svit på menyn. Det stora antalet hotellrum innebär att det finns olika typer av rum som kan tillfredsställa olika gästers önskemål.

Området kring Gothia Towers är under expansion och vi kan vänta oss än fler hotellrum som kommer etableras i området de närmsta åren. Det kommer även med stor sannolikhet byggas nya arenor för att Göteborg ska kunna stå värd även för framtida idrottsevenemang i världsklass.