En femstjärnig klassiker

Nog har vi alla någon gång hört talas om Grand Hotell i Stockholm och det är inte för intet som hotellet kommer på tal med jämna mellanrum. Den mäktiga hotellbyggnaden har nämligen huserat gäster ända sedan 1874. Det skall tilläggas att hotellet är ett populärt övernattningstillhåll för kändisar av alla slag, vilket inte är förvånande då ett flertal olika sviter erbjuder möjligheten att lägga en hel bunt med tusenlappar per natt. Bernadottesviten, Executive Svit och Prinsessan Lilians Svit är bara några exempel på de allra finaste rummen. Hotellets vattennära läge vid Strömkajen innebär utsikt över Stockholms slott för att spä på lyxkänslan lite extra.

Hotellet har en egen festvåning och vill man ge Grand Hotel den äran att få husera sin Bröllopsfest så går det alldeles utmärkt, men det är säkrast att boka i god tid för att försäkra sig om att få sitt önskade datum. Stjärnkocken Mathias Dahlgren ansvarar för maten på hotellets restaurang, vilket innebär en garanti för mycket tillfredsställande middagar.

Ett lyxhotell som Grand Hotell har naturligtvis även ett spa till förfogande. Nordic Spa & Fitness ger gästerna möjlighet för motion av högsta kvalitet som kan kombineras med avkopplande spa-upplevelser i Nordiska badet. Det kan nämnas att hotellet har fem stjärnor så det är inte undra på att utbudet av service är av högsta klass. Självklart finner du även room service, konferensmöjligheter och vinbar för den som vill runda av kvällen med ett fint årgångsvin.

För den som har möjlighet att spendera en natt eller två på Grand Hotel så rekommenderas verkligen att ta tillfället i akt. Det är en upplevelse att bo på ett hotell av yttersta kvalitet, men för den med begränsad budget krävs såklart planering i god tid förutsatt att man prioriterar komfort och service på sitt boende. Grand Hotel är en klassiker som lär finnas kvar lång tid framöver.